Abonnér på vores nyhedsbrev
Indlæser

E. Laumann Jørgensen: Stjerner, Sten og Stænger

Tilføj til ønskeliste
Stjerner, Sten og Stænger. Arkæo - Astronomi Danmark

Varen er på lager

Pris:   DKK 168,00


Denne bog er den første større, samlede redegørelse om arkæo-astronomi eller oldtidsastromien er læren om forhistoriske stenanlæg med indbyggede, astrnomiske sigteretninger. Oftest til solopgangene på årets ekstremdatoer; d.v.s. sommersolhverv omkring den 21. juni og vintersolhverv omkring den 21. december. Men også solopgangene på årets 2 jævndøgn, henholdsvis den 21. marts og den 21. september.

Rillesten påvises også som værende centrale elementer i gravpladser, bestående af brandgrave (askegrave) fra vor jernalder. Brandgravene ligger for det meste som snorlige rækker og efter retningsvinkler, svarende til solhvervslinierne og jævndøgnslinierne. Brandgravene som sortrandede firkanter ser ud som dem, der er gengivet her på bagsiden af bogen.
De verdenshjørneorienterede rillesten og brandgrave lægger op til fortsatte undersøgelser i de kommende år, såvel i Harreskovene som i Han Herrred, nord for Limfjorden. Harreskovsmaterialet synes allerde nu at rumme landets største jernaldergravplads.

176 sider (indbundne) illustreret
Ønskelister
Relaterede produkter

E. Laumann Jørgensen: Stjerner, Sten og Stænger

DKK 168,00

Mere